3 aprilie 2014

„ÎNVAŢĂ SĂ ECONOMISEŞTI ŞI SĂ INVESTEŞTI”




Sala de festivități a Colegiului Tehnic “Danubiana” a găzduit, vineri,  la ora 10, sesiunea judeţeană de comunicări şi referate cu tema “Învaţă să economiseşti şi să investeşti”.
Evenimentul a fost onorat de participarea doamnei conferenţiar universitar doctor Maria Carmen Huian, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Au participat, de asemenea, consultant financiar ING Asigurări de viaţă, Marcel Bulai  şi Dragoş Cepan, consultant financiar ING Asigurări de viaţă,  alături de cadre didactice şi 73  elevi de la Colegiul Tehnic “Danubiana”, Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna” din Galaţi, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Săbăoani, Colegiul “Grigore Antipa” Bacău, Colegiul Tehnic “Miron Costin” şi Liceul Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad” Horia.
 Scopul acestei activităţi a fost dezvoltarea spiritului întreprinzător al elevilor în mod eficient, inovator şi încurajarea implicării lor active în viaţa comunităţii. Specialiştii au abordat unele probleme legate de importanţa programelor de economisire şi investiţii pentru societate şi individ, de analiza implicaţiilor şi consecinţelor unei decizii economice, prin evaluarea avantajelor, riscurilor şi costurilor aferente încercând să explice tinerilor ce înseamnă un comportament financiar sănătos.
A  fost o activitate interactivă, elevii adresând întrebări şi fiind foarte interesaţi de tema dezbătută, ceea ce demonstrează faptul că educaţia financiară este o problemă de mare actualitate. 
Activitatea a fost mediatizată în presa locală. Pentru detalii, accesaţi link-ul: http://www.ziarulderoman.ro/59297/lectie-de-facut-bani-la-colegiul-tehnic-danubiana/














„INTERNETUL ȘI TELEVIZIUNEA, PROGRES SAU DEZUMANIZARE! ”



Clubul PRO-EDUCAȚIA a organizat, în săptămâna 23-28 februarie, seminarul-dezbatere: „DESTINUL OMULUI ÎN PENUMBRA CIVILIZAȚIEI” cu tema: „INTERNETUL ȘI TELEVIZIUNEA, PROGRES SAU DEZUMANIZARE! ”
Pentru această activitate a fost conceput un suport informativ care a fost folosit la ora de dirigenție, realizat de membri ai clubului Pro-Educația și comisia de diriginți, coordonatorii activităţii fiind profesorii: Horga Cristina, Frîncu Irina, Netedu Eva, Ungureanu Doina, Ștefănucă Gabriel, Bulai Lenuța.
Activitatea a avut ca scop conştientizarea asupra consecinţelor negative pe care le are asupra elevilor folosirea excesivă a internetului şi televizorului: izolarea socială, rezultatele slabe profesionale, deficite comportamentale, ignorarea sănătăţii fiind doar câteva dintre ele.
Printr-un material  informativ bine documentat s-a evidenţiat faptul că utilizarea neraţională  a televizorului și internetului perturbă activitatea elevilor, reduce timpul destinat învățării, favorizează superficialitatea și mediocritatea, diminuează gustul pentru lectură, pentru joc și activități în aer liber. Prea multe ore petrecute în fața televizorului şi calculatorului îi condamnă pe copii/ adolescenți la tăcere, izolare, la riscul de a devenii ființe închise, puțin comunicative.
Ce-i de făcut?  Renunțăm la televizor și internet?  Nicidecum! Învățăm să le folosim cu măsură și în mod inteligent. Învățăm să alegem, să selectăm informaţii, programe, ceea ce este util, interesant pentru mintea și viața noastră. Jocul, sportul, lectura de bună calitate,   întâlnirile  cu  rudele  şi prietenii  sunt  mai  valoroase şi  mai  folositoare.